Bodegas Aradón

Aradon is een oude Spaanse stad die in de Romeinse tijd (eerste en tweede eeuw) op mysterieuze wijze is verdwenen. De wijngaarden van Bodegas Aradón liggen in de buurt van het plaatsje Alcanadre, zo’n 30 kilometer ten oosten van Logroño.

De wijngaarden van Bodegas Aradón zijn geselecteerde percelen van de Cooperativa Vinicola de Alcanadre. De jonge wijnmaakster Cristina Alesanco wil met haar wijnen aantonen dat het in Rioja Baja mogelijk is uitstekende wijnen te produceren. Voordat Cristina in 2009 verantwoordelijk werd voor Bodegas Aradón heeft zij oenologie gestudeerd in Frankrijk en ervaring opgedaan in Rioja en Ribera del Duero.

De Aradón wijngaarden liggen op een plateau, zo’n 500 meter boven zeeniveau en profiteren van de Cierzo, de frisse droge wind uit het noordwesten. De bodem bestaat uit kalk en klei en op bepaalde percelen rolkeien.

Bijzonder is een in 2012 gestart project waarin de rijpheid van de druiven, en daarmee het oogstmoment, mede wordt bepaald aan de hand van satellietbeelden.

Wijnen van deze producent:

Aradón Blanco

Momento de Aradon

Calzadas de Aradon