Fort aan de Drecht

Fort aan de Drecht

Wijngenootschap Vinocerf is gevestigd in het Fort aan de Drecht, in Uithoorn. Op deze unieke locatie hebben wij een prachtig proeflokaal, een wijnopslag ten behoeve van klanten en een kleine voorraadruimte. Bij mooi weer hebben we tevens de beschikking over een mooi terras.

Heb je een ruimte nodig om bijeenkomsten, feesten, vergaderingen en dergelijke te houden? Wij verhuren onze ruimte en stellen daarbij verschillende faciliteiten ter beschikking. Meer informatie vind je bij Fort aan de Drecht > Verhuur.
Tevens hebben wij voor de wijnliefhebbers die geen wijnkelder hebben een wijnopslag. Hier kun je tegen geringe kosten je wijnen wegleggen en is het tijdens elk seizoen perfect op temperatuur. Kijk voor meer informatie op Fort aan de Drecht > Wijnopslag

We zijn iedere zaterdag van 14.30 tot 18.00 uur geopend.

Historie
Het Fort aan de Drecht behoort tot de Stelling van Amsterdam. De stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange ring van forten, dijken en sluizen in het Noord Hollandse en Utrechtse polderlandschap op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad. Het idee achter de Stelling van Amsterdam is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft. Met een ingenieus systeem kon het land rondom de linie onder water worden gezet (inunderen), waardoor een waterplas kon ontstaan, niet diep genoeg voor schepen en te diep voor man en paard.

De Stelling van Amsterdam heeft sinds 1996 de status van Werelderfgoed van de Unesco.
In 1996 is het Fort aan de Drecht toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Deze lijst is bedoeld om de universele waarde te behouden aan het cultureel erfgoed voor de mensheid. De stelling van Amsterdam en alles wat daarbij hoort wordt nu in één adem genoemd met monumenten als de Borobodur, de Taj-Mahal, de Chinese muur en de pyramides van Gizeh.

Fort

Fort
Fort
Fort