Wijnopleidingen voor liefhebbers die hun kennis over wijn op een aanstekelijke manier willen vergroten
Zowel Fred ’t Hart als Richard Sprey hebben in de afgelopen jaren ruime ervaring opgebouwd in het geven van wijncursussen, proeverijen en wijnworkshops. Beiden staan voor een ‘no-nonsense’ kennisoverdracht waarbij enthousiasme voor wijn in al zijn variëteiten een belangrijke plaats heeft.
Binnen Vinocerf zullen al deze activiteiten worden ondergebracht in de Vinocerf Wine Academy.
We zijn dan ook druk bezig met de voorbereiding van wijncursussen op diverse niveaus en van diverse proeverijen, workshops en masterclasses over onderwerpen zoals biologische wijn, wijn-spijs proeverijen, wijnproeven kun je leren, verticale proeverijen, een druivensoort centraal, wijnen uit een regio, blindproeverijen, etc.
De eerste proeverij die in de planning staat is:
Thema avond Biologische wijnen – Vrijdagavond 30 september 20.00-22.30 uur
Biologische wijnen maken nog slechts een beperkt deel uit van de totale wijnproductie. Toch zullen we met de opkomst van deze wijnen rekening moeten houden; het is het snelst groeiende deel van de wijnmarkt.
Tijdens deze avond zal alles wat u altijd al had willen weten over biologische wijn aan de orde komen:
- Wat is het verschil tussen ‘gewone’ wijn, vin naturel, biologische en biologisch-dynamische wijn?
- Waarom staat op etiketten van biologische wijnen, dat er sulfiet in zit en hoe zit dat nu precies met zwavel in de wijn?
- Door wie worden biologische wijnen gekeurd?
- Wat heeft seksuele verwarring te maken met biologische wijn?
- Wat is de functie van een paard in de wijngaard?
- Is biologische wijn lekkerder of juist minder lekker dan niet biologische wijn?
Al deze onderwerpen zullen worden afgewisseld met het proeven van acht verschillende wijnen.
Locatie: Ons mooie fort aan de Grevelingen
Tijd: Vrijdagavond 30 september 20.00 – 22.30 uur
Kosten: € 50,00 per persoon
Met klinkende groet,
Richard Sprey