Grattamacco

Grattamacco

Grattamacco Bolgheri is een klein Italiaans wijngebied van ongeveer 900 ha aan de Tyrreense Zee tussen Livorno en Fiorentina. Het gebied is bekend geworden doordat Marchese Mario Incisa en Nicolo Antinori in de 60-er jaren zeer succesvol cabernet sauvignon druiven...
Pescaja

Pescaja

Pescaja Kwaliteit van wijn is afhankelijk van veel factoren, zoals terroir, klimaat, druivensoort, oogstmoment, vinificatie, rijping, etcetera. Bij de wijnen van Pescaja kunnen we aan deze opsomming in ieder geval toevoegen: de kennis, kunde en eigenzinnigheid van de...
Masseria Tagaro

Masseria Tagaro

Masseria Tagaro In het hart van het zuid Italiaanse Puglia liggen bij het plaatsje Locorotondo in de Itria vallei de wijngaarden van de familie Lorusso. Benedetto Lorusso is de derde generatie wijnmaker. De wijngaarden (in totaal 105 hectare) liggen op een plateau van...
Bepin de Eto

Bepin de Eto

Bepin de Eto Prosecco wordt op de markt gebracht in vele gedaantes; als stille wijn (zonder mousse), veelal in de vorm van frizzante, vaak de goedkopere versies met weinig belletjes en lichte koolzuurdruk) en als spumante (met sprankelende belletjes en een...
Tenuta dell’ Ugolino

Tenuta dell’ Ugolino

Tenuta dell’ Ugolino Het wijngebied Marche ligt ongeveer halverwege de laars aan de oostkant van Italië tussen de Adriatische zee en de Apenijnen. De hoofdstad van dit gebied is de havenstad Ancone. De meest bekende wijn uit het gebied is de ‘Verdicchio dei...