Najaarsproeverij / jubileum Vinocerf

Fort aan de Drecht Grevelingen 34, Uithoorn, Noord-Holland, Nederland

Zaterdag 4 november gaan de deuren van het fort open voor onze gezellige Najaarsproeverij. Wij zullen een mooie wijnselectie op de Franse, Italiaanse en Spaanse proeftafels open zetten. Elkaar ontmoeten, proeven, wijnen bediscussiëren, je winterwijnselectie bepalen, het kan allemaal. En omdat we dit jaar ons 25-jarig jubileum vieren, hebben we ons proeflokaal uitgebreid met een verwarmde tent waarin vier lokale leveranciers je voorzien van heerlijke culinaire hapjes. Je kunt daar kennis maken met Poelier-Traiteur van Egmond die verschillende hapjes zal serveren, met De Spaanse Schuur waarbij je kunt genieten van Spaanse ham, met delicatessenwinkel Piccola Bottega en daarnaast zal Jeroen Molenaar van SpecialTease een portie koud gerookte zalm serveren en het roken van zalm ter plekke demonstreren.   Locatie: Ons mooie fort aan de Grevelingen Kosten: € 15,00 per persoon. Tot onze spijt is de inschrijving voor de Najaarsproeverij gesloten; we zitten aan de grens van de capaciteit van de proeflokalen.  

Vinocerf Wine Academy: Kaas-wijn workshop

Fort aan de Drecht Grevelingen 34, Uithoorn, Noord-Holland, Nederland

Onder leiding van Richard Sprey (Vinocerf-wijngenootschap) en Evert Schönhage (maître-fromager Lindenhoff) Tijdens deze avond komen we erachter dat het standaard kaasplankje met rode port in heel veel gevallen niet de juiste combinatie is. Richard Sprey zal in het kort iets vertellen over smaaktheorie en wijn/spijscombinaties, toegespitst op de combinaties van wijn met kaas.  Daarna proeven we vier combinaties van telkens twee wijnen en twee kaassoorten met als doel te onderzoeken wat goede en minder goede combinaties zijn. Richard licht de keuze van de wijnen toe. Evert wijdt ons in in de geheimen van kaas. In totaal komen acht wijnen en acht kaassoorten aan bod. Locatie: Ons mooie fort aan de Grevelingen Kosten: € 50,00 per persoon.

Jubileum lunch Vinocerf in De Kruidfabriek van Peter Lute

Vinocerf bestaat 25 jaar en dat willen we vieren. Daarom hebben we Peter Lute van De Kruidfabriek gevraagd speciaal voor ons een 5-gangen lunch samen te stellen. Op zondagmiddag 26 november is daarvoor de Serre van Restaurant De Kruidfabriek afgehuurd. De brigade van Peter zorgt voor een lunch op het van hem bekende culinair hoge niveau en wij zorgen voor daarbij passende feestelijke wijnen. Wil je dit culinaire feest met ons meevieren? Meld je dan snel aan, want er passen niet meer dan 40 personen in De Serre. Locatie: De Kruidfabriek - De Oude Molen 5 - 1184 VW Amstelveen Tijd: zondagmiddag 26 november 14:00 - 17:00 Bijdrage in de kosten: € 65,00 per persoon  

Proeverij van culinaire winterwijnen

Zaterdagmiddag 9 december staan wij in ons proeflokaal voor je klaar. Veel van onze mooiste wijnen zullen op de proeftafels staan; wijnen waarvan je met elkaar geniet tijdens feestelijke diners. Zo zullen er wijnen open staan uit Bordeaux, Bourgogne, Châteauneuf du Pape, Piemonte, Toscane, Ribera del Duero en Toro. En natuurlijk worden de mousserende wijnen niet vergeten: Premier Cru Champagnes van Pascal Devilliers, onze tonze top Prosecco van Bepin de Eto en uit Spanje natuurlijk de witte, maar ook de rosé Cava van Pago de Tharsys. Wijnadvies Wij gaan er die middag speciaal voor zitten om je van verrassende wijn-spijs adviezen te voorzien. Locatie: Ons mooie fort aan de Grevelingen Tijd: van 14:30 - 18:00 uur Kosten: Voor deze proeverij berekenen wij geen bijdrage in de kosten, maar omdat de ruimte beperkt is, vragen wij je ons even te laten weten of en met hoeveel personen je komt.