Sélección César Muñoz

 César Muñoz, geboren in 1967 in Léon, is één van de rijzende sterren in wijnland Spanje. Hij studeerde landbouwtechniek in Valladolid en specialiseerde zich als enologo aan de Universiteit van Cádiz. 

Na zijn opleiding deed hij ervaring op bij Château Montus en Bouscassé in het Franse Madiran. Daarna stak hij de Pyreneën over en kwam terecht bij het beroemdste Spaanse wijnhuis Vega Sicilia. 

Hoewel opgegroeid tussen de wijngaarden aan de rivier de Duero, is hij als adviseur betrokken geweest bij een project ter verbetering van de Bulgaarse wijnbouw en adviseert hij vele wijnbedrijven in Spanje, en ook daarbuiten, zoals in Argentinië en Chili.

Hoewel voornamelijk werkzaam als consultant, ontstond aan het begin van deze eeuw bij César de behoefte om zelf wijnen te produceren die zich kunnen meten met de grote wijnen van Spanje. Hieruit ontstond het Magallanes project. Hierbij produceert hij onder zijn eigen naam ‘Selección César Muñoz’ 2 volle rode wijnen van de tempranillo druif. De wijngaarden liggen in de hoge delen (900 meter) van de oevers van de Duero en hebben wijnstokken van 80 jaar oud.

Naast de twee rode wijnen produceert hij onder de naam Cienfuegos ook een bijzondere, elegante, licht houtgerijpte witte wijn van de druivensoorten Albarin, Verdejo en Godello.

 

Wijnen van deze producent:

Cienfuegos

Magallanes