Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vinocerf Wine Academy: thema avond wijn proeven en beoordelen

28 juni 2019 @ 20:00 - 22:30

Onder leiding van Richard Sprey en Fred ’t Hart.

Wijn proeven gebeurt op verschillende niveaus. Vanaf het basisniveau waarbij alleen beoordeeld wordt of een wijn lekker of niet lekker is, tot professionele niveaus van proeven door wijnmakers, inkopers en sommeliers.

Deze avond zullen we ons bezig houden met de vraag wat de waarde is van het proeven. Geeft proeven een objectief oordeel over een wijn? Of zijn er ook subjectieve, dus persoonlijke omstandigheden van de proever die het proces beïnvloeden?

De waardering voor een wijn wordt vaak uitgedrukt in punten. Dat kan zijn op een schaal van 100 punten of op een schaal van 20 punten. Verder zien we wijnen gewaardeerd worden met sterren of met de (maximaal 3) glazen van de Gambero Rosso. Wat zeggen deze verschillende waarderingen en zijn ze te vergelijken?

Tenslotte zal Richard Sprey die al een aantal jaren jurylid is van het wijnconcours van biologische wijnen ‘Millésime Bio’ in Frankrijk iets vertellen over zijn ervaringen bij het jureren van wijnen en het uitreiken van medailles waar deze wijnen soms mee mogen prijken.
Een avond over wijn proeven kan niet zonder de praktijk. We zullen dus 6 wijnen met elkaar proeven en beoordelen.

Locatie: Ons mooie fort aan de Grevelingen
Kosten: € 35,00 per persoon.

Gegevens

Datum:
28 juni 2019
Tijd:
20:00 - 22:30

Organisator

Fred ‘t Hart en Richard Sprey

Locatie

Fort aan de Drecht
Grevelingen 34
Uithoorn, Noord-Holland Nederland
+ Google Maps