Pescaja

Kwaliteit van wijn is afhankelijk van veel factoren, zoals terroir, klimaat, druivensoort, oogstmoment, vinificatie, rijping, etcetera. Bij de wijnen van Pescaja kunnen we aan deze opsomming in ieder geval toevoegen: de kennis, kunde en eigenzinnigheid van de wijnboer.

Beppe Pescaja is in 1990 op 19 jarige leeftijd gestart met zijn wijnbedrijf in het buurtschap Frazzione San Matteo bij het dorp Cisterna d’Asti. Beppe gebruikt moderne keldertechnieken zoals roterende horizontale cuves om geur- en kleur-extractie bij de rode wijnen te bevorderen zonder dat tannines een dominante rol gaan spelen. En verder wordt de most tijdens de vinificatie beschermd door deze te koelen met wolken diepgevroren CO 2.

De combinatie van traditionele hoog kwalitatieve zorg in de wijngaard en moderne keldertechnieken zorgt zowel in wit als in rood voor soepele, intens fruitige wijnen.

Wijnen van deze producent:

Roero Arneis

Soliter Barbera d’Asti