Las Moradas de San Martin

Alhoewel er bewijzen zijn, dat al in de 13e eeuw sprake is van wijnproductie in het gebied ten zuiden van Madrid, heeft deze streek pas in 1990 zijn officiële D.O. status gekregen. Las Morades de San Martin heeft 21 hectare wijngaard bij de plaats San Martin de Valdeiglesias.
Een droog gebied met een granieten bodem, bedekt met zand en een kruidige vegetatie. In enkele wijngaarden staan nog Garnacha stokken van 80 jaar oud. Deze zijn aangevuld met nieuwe aanplant. Naast eigen wijngaarden worden ook wijngaarden gehuurd.
In 1999 is de familie Nozaleda als eerste een project gestart om de in dit gebied autochtone Garnacha druif (in het verleden gebruikt voor wijn van de Spaanse koningen) in deze regio een nieuwe toekomst te geven. Er wordt biologisch gewerkt, maar de officiële certificering wordt pas na drie jaar verkregen.
De familie Nozaleda probeert hier een verbinding te leggen tussen traditie en moderne technologie. Kernwaarden zijn: respect voor de natuur, weinig of geen sulfiet toevoegen, handmatige oogst, oude stokken en lage opbrengsten.

Wijnen van deze producent:

Senda 2012 (bio)

Initio 2008 (bio)